Arama - Kurtarma Alanında 4 Adet Taslak Meslek Standardı Hazırlandı

Arama - Kurtarma Alanında 4 Adet Taslak Meslek Standardı Hazırlandı
Meslek standartlarının belirlenmesi amacı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arasında imzalanan “Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü” kapsamında, arama - kurtarma alanında meslek standardı hazırlama çalışmaları başlamıştır. Bu kapsamda Kurtarma Dalgıcı (Seviye 5), Arama Kurtarma (K9) Köpeği Eğitmeni (Seviye 5), Arama Kurtarma Personeli (Seviye 5) ve Arama Kurtarma Uzmanı (Seviye 6) taslak meslek standartları hazırlanmış ve ilgili kurum ve kuruluşlara görüşe gönderilmiştir.
İlgili tarafların görüşüne sunulmuş olan taslak meslek standartları ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve görüş bildirmek için tıklayınız.
Görüş alma süreci 18 Haziran 2015 tarihinde tamamlanacak olan taslak meslek standartları, AFAD tarafından gelen görüşler doğrultusunda gözden geçirildikten sonra MYK Adalet ve Güvenlik Sektör Komitesinin görüşüne sunulacaktır.

kaynak:http://www.myk.gov.tr/index.php/tr/haberler/34-meslek-standartlar-dairesi-bakanl/1996-arama-kurtarma-alannda-4-adet-taslak-meslek-standard-hazrland
Eklenme : 02 Haziran 2015
Bugün Tekil Okunma : 0
Toplam Tekil Okunma : 170

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26